MUSICA TANGIBILE

Sculpturen van steen, hout en brons.

25 jaar geleden verruilde beeldhouwer Ruth Vulto Gaube haar leven in het bruisende hart van Berlijn met een idyllisch plekje in het wijdse Friese landschap. Hier vindt zij de concentratie en de puurheid die in haar kernachtige beelden te beleven zijn.

Een groot internationaal netwerk en regelmatige exposities, ook in het buitenland, laten haar actief deelnemen in de ontwikkeling van de hedendaagse kunst en geven haar de gelegenheid om gedachten en ideeën uit te wisselen met andere kunstenaars.

In Friesland is het atelier van Ruth Vulto Gaube in Workum sinds jaren een ontmoetingsplek voor kunst-geïnteresseerden, waar, onder haar begeleiding, beelden van hoge kwaliteit ontstaan en gesprekken over kunst en cultuur gehouden worden. De hoeveelheid van activiteiten en projecten waar Ruth Vulto Gaube andere mensen bij betrekt geven er een beeld van hoe belangrijk het voor haar is om beeldende kunst en dialoog met elkaar te verbinden.

Musica Tangibile – tastbare muziek – is op dit moment het hoofdthema in haar werk.
Zij zoekt overeenkomsten tussen muziek en vorm. Klanken en fenomenen die met muziek te maken hebben vertaalt zij in haar beelden en maakt deze zo zichtbaar én tastbaar.